Nyt høsten med lys og varme utendørs

Stemningsfullt lys og terrassevarmer forlenger sesongen på terrassen, balkongen eller i hagen.

Bilde viser en stemningsbelyst veranda

Vi bruker mer tid og ressurser på hage og uteområder enn noen gang. Da er det ekstra viktig å gjøre utesesongen så lang som mulig. God utebelysning vil du ha stor glede av hele året, mens en terrassevarmer gjør både sommer- og høstkveldene lengre.

Hvilken terrassevarmer skal du velge?


Ta kontakt med oss - vi kan hjelpe deg med å velge riktig terrassevarmer. Primært får du tre varianter: frittstående, vegghengte og takhengte. I dag finnes det hovedsakelig terrassevarmere med infrarød strålevarme. Innenfor den gruppen finnes det igjen underkategorier, og det mest vanlige er mellombølge- og kortbølgevarmer. Mange ønsker å styre unna det sterke, røde lyset fra varmeren. Da må man velge mellombølge mens kortbølge kan gi en mer intens varme. Dette avhenger samtidig også av produsent og effekten på varmeren.

Vegghengte varmeovner er det mest solgte produktet. Det passer perfekt over en sofa langs en vegg, på en mindre balkong, under eller markise eller i en pergola. Du får vegghengte terrassevarmere med fjernkontroll som gjør det enklere å skru varmen av og på. Jo flere watt, jo større område dekker den. Det er det verdt å tenke på hvis ovnen skal henge høyt på veggen.

Frittstående terrassevarmer eller gulvstående varmer har den store fordelen at du kan flytte den med deg hvor som helst. Her er det også antall watt som avgjør hvor mye den varmer. Frittstående varmere kan også brukes for å gi tilleggsvarme til vegghengte ovner når du har besøk eller på ekstra kalde dager. De kan også flyttes rundt hvis du har sittegrupper flere steder på terrassen og i hagen.

Terrassevarmer i taket er perfekt å ha over spisebordet ute. En pendel gir både lys og varme under måltidet. Takhengt varmer egner seg godt til en overbygget terrasse eller pergola. Den kan plasseres midt i rommet i motsetning til vegghengt terrassevarmer.

Hvor skal du plassere terrassevarmeren?


Infrarød varme, IR-varme, betyr objektene varmen treffer blir oppvarmet. Når varmen treffer hodet ditt, blir hodet varmt, mens resten av kroppen kan føles kald. Derfor kan det ofte være behov for flere varmere, og gjerne ulike typer. Velger du en fastmontert terrassevarmer til tak eller vegg, må du først plassere møblene og bestemme det for hvor du skal sitte. Har du flere sitteplasser eller ikke ønsker fastmontering, egner frittstående varmer seg godt. Men husk at disse blir varme og må holdes unna barn og dyr samt unngå å velte.

Vi leverer og monterer terrassevarmere av høy kvalitet – ta kontakt!

Husk nok stikkontakter!

terrasse med utelys og uplights
Foto: SG Armaturen

Både lys og varme må ha strøm. Du bør unngå skjøteledninger, så pass på at du har nok stikkontakter utendørs. Skal du bygge ny platting eller terrasse, ta kontakt med elektrikeren i begynnelsen av prosessen for gode råd om plassering av kontakter, spotter og kabler. Det er alltid både rimeligere og raskere hvis du tar med elektrikeren i prosessen helt fra begynnelsen.

Hva slags utelys skal du velge?


God utebelysning er både dekorativt og funksjonelt. Tenk deg en kald og mørk vinterkveld, da blir det både enklere og hyggeligere å gå ut med søpla hvis gangveien er belyst. Det blir også stadig mer populært med fasadebelysning og integrert belysning på terrassen. Ønsker du integrert belysning uten synlige kabler er det ekstra viktig at du snakker med elektrikeren før du legger plattingen.

Ikke glem hagen!


Har du flotte trær, busker og bed? Belysning kan gi deg glede av hagen hele året. Du kan til og med nyte hagen gjennom alle årstidene fra stuevinduet. I hagen er det ofte lekkert med belysning nedenfra og opp på trær og planter. Det finnes også pullerter som for eksempel kan plasseres i hjørner, langs gangveier eller på terrassen. Etterhvert som mange får basseng, blir det stadig mer populært med integrert belysning på terrassen. Både LED-strips og integrerte spotter i gulv passer fint her.

Les vår guide til utebelysning

Våre elektrikere gir råd, bestiller og monterer utendørs belysning. Ta kontakt!

Forbrukerrådet har laget en grundig guide til terrassevarme som beskriver de ulike teknologiene godt. Den finner du her.

Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.